دبیر اجرایی خانه کشاورز استان هرمزگان در گفتگو با صبح ساحل از همکاری خوب سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با این سازمان مردم‌نهاد یعنی خانه کشاورز گفت.
ابوطالب جوادی در بخشی از سخنان خود به انتقاد از عدم بهره‌گیری از نظرات و تجربیات کشاورزان در تصمیم‌گیری‌هایی که مربوط به امور آن‌هاست، پرداخت. اینکه با نزدیک شدن به آغاز سال زراعی جدید وضعیت توزیع بذر، الگوی کشت، استفاده از منابع آب و سایر موارد به چه صورت است همچنان برای جامعه کشاورزی هرمزگان مبهم است.

وی درباره مصرف غیر بهینه آب در بخش کشاورزی گفت: مصرف آب و صرفه‌جویی در زمینه سفره‌های زیرزمینی آب نیازمند برنامه‌ریزی مدون و حساب‌شده است.
دبیر اجرایی خانه کشاورز استان هرمزگان اظهار کرد: یکی از پیشنهاد‌های وزیر کشاورزی در کنگره قبلی خانه کشاورز برای صرفه‌جویی در مصرف سفره آب زیرزمینی این بود که هفته‌ای یک روز همه موتور تلمبه‌های کشور تعطیل شوند اما پیشنهاد من این است که این موتور تلمبه‌ها هفته‌ای دو روز تعطیل شوند. نکته دیگر این است که بهترین راه صرفه‌جویی در مصرف آب استفاده از سیستم آبیاری تحت‌فشار و مهار کشت است.موضوع موردتوجه دیگر صادرات محصولات کشاورزی است که نیازمند تعامل با بسیاری از دستگاه‌های دولتی و خصوصی ازجمله اتاق بازرگانی است.

جوادی دراین‌باره گفت: اتاق بازرگانی نسبت به کشاورزی کاملاً بیگانه است و بارها گفته‌شده که اتاق بازرگانی بندرعباس نیاز به تحول دارد. پیشنهادم این است اگر اتاق کشاورزی آمادگی همکاری با خانه کشاورز و جامعه کشاورزی ندارد بهتر است نام کشاورزی از پسوند اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی حذف گردد چراکه این اتاق هیچ احساسی نسبت به کشاورزی ندارد.زیرساخت‌های حمل‌ونقل در بخش کشاورزی یکی دیگر از موضوعات موردگفتگو با دبیر اجرایی خانه کشاورز بود. جوادی بیان داشت: خوشبختانه برای حمل‌ونقل محصولات کشاورزی از 3 سال پیش کارگروه حمل محصولات تره‌بار و کالاهای اساسی تشکیل‌شده و از زمان تشکیل این کارگروه کرایه‌ها ثابت است و زیر نظر اداره کل حمل‌ونقل و پایانه‌ها اداره می‌شود.

وی اشاره‌ای نیز به عرضه بذر در استان کرد و گفت: باید به کشاورزی استان در زمینه عرضه بذرها توجه بیشتری شود زیرا در حال حاضر بازار فروش بذر در استان نامناسب و در تولید نهال نیز اقدام لازم صورت نگرفته است. برخی از نهال‌های موجود در استان از شهرهایی مانند جهرم آورده می‌شود که دارای آفت است درحالی‌که مناطق زیادی در استان مستعد تولید نهال است. جهاد کشاورزی هرمزگان باید از کسانی که آمادگی سرمایه‌گذاری در زمینه تولید نهال دارند، حمایت کند.

این مقام مسوول به بیمه محصولات کشاورزی اشاره و عنوان کرد: بیمه محصولات کشاورزی نیز بیمه فعالی نیست زیرا ثمر برخی محصولات دارای بیمه است درحالی‌که تنه و اصل درخت بیمه نیست. همچنین باید صندوق بیمه محصولات کشاورزی از بانک کشاورزی خارج‌شده و استقلال پیدا کند.
ابئطالب جوادی دبیرخانه کشاورز استان هرمزگان در پایان ضمن اعلام آمادگی همکاری با سایر دستگاه‌ها گفت: شرط همکاری این است که در سایر دیگر دستگاه‌ها نیز علاقه‌مندی متقابل وجود داشته باشد.

https://sobhesahel.com/news/29159/